A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pillekönnyű barackos, áfonyás piskóta: az olajos tészta nem szárad ki

A nyári gyümölcsökkel készülő, pihe-puha piskóta olyan finom, hogy nem tudsz majd betelni vele.

Nyáron nagyot nem hibázhatsz, ha gyümölcsös piskótát készítesz. Ilyenkor nem kell befőtt vagy mirelit gyümölcs. Most épp rendelkezésedre áll az őszibarack, de áfonyát is könnyen beszerezhetsz. Érdemes a lisztet átszitálni, hogy levegősebb legyen a tészta. Az olajos, vizes piskóta nem szárad ki. Ha a tésztába sütőport is keversz, a gyümölcs nem húzza le a piskótát. 

Hozzávalók:

35 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg áfonya
4 db tojás
2 db őszibarack
1 dl étolaj
1 dl víz
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le, a barackot vágd gerezdekre. A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat, kicsit később a vizet. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a masszába. Dolgozd csomómentesre a tésztát, végül fakanállal dolgozd bele a tojáshabot.

Simítsd a masszát zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és a tetejére potyogtasd a kevés lisztben megforgatott gyümölcsöket. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések