A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Színes, egészséges brokkolisaláta, ami még finom is: ezzel turbózd fel a szervezetedet

Ha a nehéz téli ételek után valami könnyű, zöldséges fogásra vágysz, dobj össze gyorsan egy jó adag brokkolisalátát.

A vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben gazdag brokkolit készítsd el a legváltozatosabb formában. A könnyed saláta is finomabbá válik tőle, ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázók is bátran ehetnek belőle. Minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb és egészségesebb lesz.

Hozzávalók:

* 1 fej brokkoli
* 1 db zöld kaliforniai paprika
* 1 db piros kaliforniai paprika
* 1 db paradicsom
* 1 fej lila hagyma
* 1 doboz konzervkukorica
* 1 db sárgarépa
* 6 evőkanál olívaolaj
* 3 szál újhagyma
* 1 teáskanál citromlé
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, dobd lobogó, sós vízbe, és főzd három percig. Szűrd le, és hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd lecsöpögni. A paradicsomot, a paprikákat, a megpucolt hagymákat és répát vágd fel ízlés szerint, majd a brokkolival együtt rakd egy tálba. Tedd hozzá a lecsepegtetett kukoricát is.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal, és locsold meg vele a zöldségeket. A kezeddel óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön a fűszeres lé. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések