Powered by Jasper Roberts - Blog

Csirkés, karfiolos rakott krumpli: vastag sajtréteggel a tetején a legfinomabb

A krumpli újrangondolva, csirkével, karfiollal kevésbé terheli meg a gyomrot, sok sajttal pedig igazán vonzó.

Szeretjük a menzán, rendeljük még a vendéglőben is, otthon pedig gyakran kerül az asztalra: a jól elkészített rakott krumpli fenséges és laktató ebéd. Néha gondold újra, és próbálkozz egy-egy különlegesebb változattal. Felhasználhatod hozzá a hétvégéről maradt sült csirkét, de kerülhet bele egészséges karfiol is. A tejfölt pedig tejszínre is cserélheted.

Hozzávalók:

* 50 dkg krumpli
* 1 fej karfiol
* 30 dkg csirkemell
* 15 dkg sajt
* 3 dl tejföl
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 fej póréhagyma
* só
* bors
* szerecsendió
* olaj

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és héjában, sós vízben főzd meg 25 perc alatt. Amikor puha, szűrd le, pucold meg, ha kihűl, karikázd fel. A megmosott karfiolt szedd kis rózsákra, és sós vízben főzd 10 percig, majd csepegtesd le. A csirkemellfilét öblítsd le, kockázd fel, és kevés zsiradékon pirítsd két-három percig. Fűszerezd sóval, borssal, engedd fel kevés vízzel, és párold puhára körülbelül 10 perc alatt.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rétegezd bele a krumplit, a csirkemellet, a karfiolt, a feldarabolt póréhagymát. Öntsd rá a szerecsendióval és zúzott fokhagymával elkevert tejszínt, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és süsd meg szép pirosra körülbelül 30 perc alatt. 

További hírek:

0 Megjegyzések