Powered by Jasper Roberts - Blog

Habkönnyű mazsolás, túrós süti liszt nélkül: olyan puha, hogy szétomlik a szádban

Ennél a lágy, krémes túrós sütinél ma nem találsz egyszerűbb receptet. Mazsolával még vonzóbb.

A mazsolás, túrós süti kívül szép aranysárgára sül, míg belül szinte krémes. Lágy, házi túróból sokkal finomabb lesz a végeredmény, mint a boltiból. Még diétásabbá teheted, ha a cukrot természetes édesítőszerekre cseréled. Tálald egy kis vízzel lazított baracklekvárral.

Hozzávalók:

* 50 dkg túró
* 15 dkg porcukor
* 10 dkg vaj
* 10 mazsola
* 3 db tojás
* 2 csomag vaníliás cukor
* 2 evőkanál gríz
* 1 db citrom
* 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A vajat keverd jó habosra a cukorral, majd egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, a vaníliát. Rakd hozzá a villával áttört túrót, majd a mazsolát, a grízt, a citrom reszelt héját és a keményítőt. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ügyelj arra, hogy ne törjön meg a hab. Ha túl kemény, kevés tejföllel lazíthatsz a masszán.

Simítsd a tésztát egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tortaformába, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával ellenőrizd a túró állagát. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.  

További hírek:

0 Megjegyzések