A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két amerikai orvos is megfertőződött a koronavírussal

Az Egyesült Államokban is egyre durvább a helyzet a koronavírus miatt: már orvosok is megfertőződtek.

Bár az élelmiszerboltok a nap 24 órájában nyitva vannak, Donald Trump arra szólították fel az állampolgárokat, hogy kevesebbet vásároljanak, ne kezdjenek felhalmozásba. Továbbá a járvány visszaszorításának érdekében bezártak az iskolák, a színházak és a mozik. Sőt kedden, 9 órától az éttermeknek a kiszolgálást csak elvitelre, illetve kiszállításra kell korlátozniuk – írja az Index.

A jelenlegi információk szerint Amerikában hétfő délelőttig 3774 fertőző beteget regisztráltak. Ezek között van két orvos is, akiknek ráadásul kritikus az állapota. Az egyik egy Washington államban élő 40 éves sürgősségi orvos, még a másik 70 éves és New Jerseyben él.

Állapotukról az Amerikai Sürgősségi Orvosok Egyesülete adott tájékoztatást. Utóbbinál pár nappal ezelőtt diagnosztizálták a koronavírust légzőszervi panaszai miatt. Azonnal elkülönítették és intenzív ellátásban részesítették.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések