Powered by Jasper Roberts - Blog

Különleges, ehető sajtkosár egyszerűen: ebben tálald a salátát

Bármelyik salátát feldobhatod, ha saját készítésű sajtkosárban kínálod. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb, mint gondolnád.

Vannak olyan események, családi összejövetelek, amikor a tálalás is nagyon fontos. Saját készítésű sajtkosarakban garantáltan még csábítóbbá válnak a különböző saláták, apró falatok, nassok. Többféle sajtot, akár kisebb maradékokat is érdemes használni hozzá. Gyorsan kell dolgoznod, hogy könnyen tudd formázni a kosarat. Egy darabhoz 10-15 deka sajttal számolj!

Hozzávalók:

* 40 dkg sajt

Elkészítés:

A sajtokat reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Rendezd egy teflonserpenyőbe körülbelül kör alakban. Közepes lángon süsd addig, amíg szép piros lesz. Érdemes alátétet is használni, hogy ne égjen le hirtelen.

Sütőben is megsütheted, ebben az esetben halmozd a reszelt sajtot sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakba, majd magas hőfokon süsd pár percig.

Amikor a sajtkorong elkezd pirulni, vedd ki a sütőből, vagy óvatosan szedd ki a teflonból. Rögtön fordítsd rá egy beolajozott formára, ami akár pohár is lehet. Kicsit nyomkodd is rá, majd hagyd rajta teljesen kihűlni. Tálalás előtt kanalazd a salátát a kosárba. 

További hírek:

0 Megjegyzések