Powered by Jasper Roberts - Blog

Sörben párolt, hagymás csülök: leomlik a hús a csontról

Finomabb lesz a csülök, ha végig a sütőben puhul, és közben sörrel locsolgatod.

Csülökkel még a nagyétkűeket is el tudod kápráztatni, hisz már az étel látványa is csábító, hát még az íze. Akkor az igazi, ha szép piros, ropogós, és egy laza mozdulattal ki tudod húzni belőle a csontot! Nem lehet összedobni egyik pillanatról a másikra, munka mégis nagyon kevés van vele. Érdemes sokáig, akár egy napig pácolni.

Hozzávalók:

* 1 db bőrös csülök
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 fej vöröshagyma
* 1 csokor újhagyma
* 2.5 dl sör
* 1 evőkanál zsír
* 1 mokkáskanál kömény
* 1 mokkáskanál bors
* só
* paprika

Elkészítés:

A csülköt alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. A zsírt olvaszd fel, keverd össze a sóval, a borssal, a köménnyel és a zúzott fokhagymával. Rakd egy tálba, és dörzsöld be a fűszeres keverékkel. Lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára, még jobb, ha a sütés előtti nap bepácolod a húst.  

Másnap rakd a csülökre a vöröshagymát, majd locsold meg a sörrel, és fóliázd le. Süsd 180 fokos sütőben két óráig, majd vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül egy óra alatt. Sütés közben félóránként locsold és forgasd a húst. Amikor kívül ropogós, belül puha, kiveheted a sütőből. A csontot távolítsd el, szórd meg újhagymával és paprikával. 

További hírek:

0 Megjegyzések