A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors spenótos-baconös süti leveles tésztából: ropogós és jó fűszeres

A spenótból is készülhet fantasztikus fogás! Ropogós leveles tésztában, baconnel és fetával egyszerűen csúcs!

A spenót a tavasz egyik legegészségesebb zöldje, amiből nem csak főzelék készülhet! Bár gyermekként nem mindenkinek volt a kedvence, érdemes új formában is kipróbálni. Remekül harmonizál a fetával és a baconnel. Friss spenót híján mirelitből is elkészítheted, és vendégváróként, előételként is számolhatsz vele.  

Hozzávalók:

* 1 csomag leveles tészta
* 50 dkg spenót
* 10 dkg feta sajt
* 5 dkg bacon
* 3 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 db tojássárga
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts olajat, majd dobd rá a zúzott fokhagymát, és süsd, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a spenótleveleket, fonnyaszd meg, és ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel, és nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágd egyforma nagyságú téglalapokra. Rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a sütőben jól megemelkednek. Kanalazz mindegyikre spenótos keveréket, morzsolj rájuk fetát, és szórd meg kis darabokra vágott baconnel. Kend le felvert tojással, és forró sütőben, 200 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.  

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések