Powered by Jasper Roberts - Blog

Puha, duci kókuszos bögrés palacsinta: a tésztába kerül a kókusz

Már a kókuszos palacsinta isteni illata is elcsábít, ráadásul a méricskéléshez elég a kedvenc bögréd.

A kókusz a palacsintákat még ízletesebbé teszi, ha belesül a tésztába, picit ropogós lesz. Kicsit ducibb, mint a mi hagyományos tésztánk. Ha még intenzívebb kókuszízre vágysz, süsd kókuszliszttel! Figyelj, hogy ne keverd a tésztát túl sokáig, különben a palacsinta keményebb, rágósabb lesz.

Hozzávalók:

* 2.5 bögre liszt
* 2 bögre kókusztej
* 3 db tojás
* 2 evőkanál vaj
* 2 teáskanál kókuszreszelék
* 2 teáskanál cukor
* 2 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
* vaj a sütéshez

Elkészítés:

Egy közepes tálban vegyítsd a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd össze a kókusztejet, a tojást és az olvasztott vajat, majd dolgozd össze a száraz eleggyel. A sima masszát pihentesd legalább 10 percig.

Egy palacsintasütőben hevíts kevés vajat vagy olajat, majd kanalazz bele a masszából. Akkor fordítsd meg, ha az alja piros, a teteje pedig buborékos. Közepes hőfokon süsd ki egymás után a palacsintákat, majd szedd papírtörlőre.

További hírek:

0 Megjegyzések