A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

20 perces isteni parmezános, karfiolos tészta: laktató, mégis könnyű ebéd

A parmezános, karfiolos tészta elegáns, mégis egyszerű fogás, ami hús nélkül is laktató.

A tészta és a karfiol nem a leggyakoribb párosítás, pedig jól illenek egymáshoz, főleg parmezánnal. Ráadásul villámgyorsan összedobhatod, így vacsorára is ideális megoldás lehet. A tészta főzővizét ne öntsd ki, keményítőtartalma sűrűbbé és selymesebbé teszi a szószt. Tökéletes alap lehet a tagliatelle, a spagetti vagy a penne is.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg tészta
* 1 fej karfiol
* 10 dkg parmezán sajt
* 2 dl tejszín
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál olívaolaj
* 1 teáskanál vaj
* 1 teáskanál bazsalikom
* só
* bors

Elkészítés:

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsákra, és vágd kisebb darabokra. Rakd forrásban lévő vízbe, dobj hozzá sót, és főzd körülbelül nyolc percig. Szűrd le, és csepegtesd le. Közben főzd meg a tésztát is a csomagoláson található utasítás szerint. Akkor az igazi, ha al dente, vagyis fogkemény állagú.

A vajat és az olívaolajat hevítsd fel egy lábosban vagy serpenyőben. Rakd bele a zúzott fokhagymát, és süsd körülbelül két percig, amíg elkezd pirulni. Tedd hozzá a tejszínt, fűszerezd bazsalikommal, sóval és borssal. Főzd kis lángon, kevergetve három percig, majd öntsd a tésztára. Adj hozzá fél bögre főzőlevet, forgasd össze, és szórd meg parmezánnal.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések