Powered by Jasper Roberts - Blog

Isteni medvehagymás szendvicskrém: ilyen finomat nem kapsz a boltban

Pár perc munkával változatossá teheted a péksütidet, pirítósodat: a medvehagymás szendvicskrémet kár lenne tavasszal kihagyni.

A medvehagyma nagyon kellemes ízű, és még egészséges is: tisztítja a vesét, enyhíti a fejfájást, kedvezően hat a bélrendszerre és a gyomorra. Nevét állítólag onnan kapta, hogy a barnamedvék is szívesen fogyasztják. Leveleit tavasszal, virágzás előtt szedik, és számtalan módon felhasználhatod: húsokhoz, levesekhez, salátákhoz vagy akár kenyérre is kiváló.

Hozzávalók:

* 10 dkg vaj
* 2 db tojás
* 0.5 csokor medvehagyma
* 1 teáskanál só
* bors

Elkészítés:

A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd hámozd meg, és várd meg, míg kihűl. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a puha vajat, sózd, borsozd, turmixold egyneművé és krémesre. Keverd hozzá a megmosott, feldarabolt medvehagymalevelet. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Műanyag dobozban napokig friss, zamatos marad.

További hírek:

0 Megjegyzések