Powered by Jasper Roberts - Blog

Ropogósra sült fokhagymás édesburgonya: tejföllel leöntve az igazi

A Hasselback módon készített fokhagymás édesburgonyának már a látványa csodás, hát még az íze.

Érdemes minél többet kísérletezni a változatosan elkészíthető édesburgonyával. Egyszerű, mégis látványos és isteni lesz, ha bevagdosod, és feldobod szalonnával, fűszerekkel. A Hasselback módszer lényege, hogy ne vágd át teljesen a zöldséget, különben szétesik.

Hozzávalók:

* 4 db édesburgonya
* 4 teáskanál vaj
* 4 szelet szalonna
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 ág rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, dörzsöld meg szivaccsal, majd törölgesd szárazra. Óvatosan vagdosd be körülbelül fél centinként. Rendezd az édesburgonyákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és a résekbe rakj szalonnát.

Az olvasztott vajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, majd kend be vele az édesburgonyát. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Akkor az igazi, ha kívül ropogós lesz, belül pedig finom puha. Tálaláskor locsold meg tejföllel. 

További hírek:

0 Megjegyzések