A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, krumplis pogácsa pillekönnyű kelt tésztából: sokáig friss, puha

Ez a krumplis, sajtos pogácsa visszahozza a régi ízeket. Hajtogatni nem, keleszteni viszont kell.

A krumplis, sajtos pogácsából érdemes rögtön dupla adagot sütni, már csak azért is, mert napokig puha marad. Akár többféle sajtot is tehetsz a tésztába, sőt maradék krumplipüré is jó hozzá. Ettől a kelt tésztától nem kell tartanod, mert könnyű vele bánni.

Hozzávalók:

* 50 dkg liszt
* 25 dkg krumpli
* 18 dkg vaj
* 10 dkg sajt
* 2.5 dkg élesztő
* 1 dl tej
* 2 db tojás
* 1 teáskanál só
* 1 teáskanál cukor

A tetejére
* 1 db tojás

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, morzsold hozzá az élesztőt. Várj 10 percig, amíg felfut, azaz jól megnő a térfogata, és habos lesz.

A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb darabokra. Főzd puhára 15-20 perc alatt, majd szűrd le, csepegtesd le, és még melegen törd meg.

A lisztet szitáld egy tálba, morzsold össze a vajjal, majd öntsd hozzá a felfutott élesztőt. Dolgozd hozzá a tojásokat, az áttört krumplit, a sót és a reszelt sajtot. Ha a tészta rugalmas, formázz belőle egy gombócot, és letakarva keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.

Pihentetést követően a tésztát gyúrd át lisztezett felületen, majd nyújtsd ki egy-másfél centi vastagra. Szúrd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és rendezd sütőpapapírral bélelt tepsibe. Kend le felvert tojással, majd forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések