A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldfűszeres csirke vele sült retekkel: omlós hús, roppanós köret

A zöldfűszeres csirke egyszerű egytálétel, amit akkor is elkészíthetsz, amikor tényleg nincs sok időd. Süsd vele a köretet, még izgalmasabb lesz a retek.

Ez a sült csirke igazi ízbomba, ami akkor lesz igazán zamatos, ha friss fűszernövényeket használsz. Rakhatsz a tepsibe combot, szárnyat, mellet, mindegyik jó választás. A friss retek remek tavaszi köret lehet hozzá. Érdemes azt is meglocsolni a zöldfűszeres keverékkel.  

Hozzávalók:

* 70 dkg csirke
* 6 evőkanál olívaolaj
* 2 csokor retek
* 2 ág petrezselyem
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 ág oregánó
* 1 ág kakukkfű
* 1 ág rozmaring
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, konyhai papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Az olajat keverd össze a zöldfűszerekkel, a zúzott fokhagymával, és kend be vele a húst.

A megmosott retket ízlés szerint darabold fel, és a csirkével együtt rakd egy tepsibe vagy tűzálló tálba. Öntsd le a maradék páclével, fedd le, ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára. Ha nincs, rögtön mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 45 percig. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd még 15-20 percig. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések