A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emeletes kakaós piskóta tejszínes krémmel töltve: akár torta is lehet

Ha szereted a krémes sütiket, ezzel a kakaós alapú, mascarponés tejszínnel töltött piskótával nem tudsz majd betelni.

A légiesen könnyű kakaós piskótát habos réteggel könnyen feldobhatod, és mutatós, mennyei desszertet tehetsz az asztalra. A tészta szép magas lesz, ha betartod a piskótakészítés szabályait, tehát ügyelsz a tojások szétválasztásakor, nem töröd össze a habot, nem nyitogatod az ajtót.

Hozzávalók:

* 16 dkg liszt
* 16 dkg cukor
* 8 db tojás
* 4 evőkanál kakaó
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

A krémhez
* 50 dkg mascarpone
* 5 dl habtejszín
* 3 evőkanál cukor
* 2 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tortalaphoz készítsd el a piskótát. A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd felverni. Közben kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd amikor már nagyon kemény, tedd hozzá a tojássárgákat, és részletekben forgasd hozzá a kakaóporral vegyített lisztet is. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, nehogy összetörd a habot.

Egy közepes méretű kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát. Told 170 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amikor a tortalap teljesen kihűl, vágd három részre.

A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd dolgozd össze a mascarponéval és a porcukorral. Kend a tortalapokra, ha marad krém, a tészta tetejére és az oldalára is tehetsz.  

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések