A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mennyei francia csokitorta, alig liszttel: a belseje remegős

A francia desszertekhez hasonlóan ez a csokitorta is elegáns és mennyei. Nagyobb alkalmakra is kiváló.

Ha szereted a brownie-t vagy a lávasütit, ez a francia csokitorta is a kedvenced lesz. A belseje finom puha, remegős, ráadásul olyan édes, hogy felesleges krémmel megtölteni. Jól illik viszont hozzá a tejszínhab vagy a vaníliás fagyi. Fontos, hogy vajat, és ne margarint használj, továbbá jó minőségű csokival dolgozz. Arra ügyelj csak, hogy ne süsd túl! Egy nagy kanál tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal még finomabb lesz, ha ez egyáltalán lehetséges.

Hozzávalók:

* 20 dkg étcsoki
* 18 dkg vaj
* 12 dkg cukor
* 6 dkg liszt
* 4 db tojás

Elkészítés:

Az étcsokit tördeld kis darabokra, majd kevergetve olvaszd össze a puha vajjal vízgőz felett. Húzd le a tűzről, és várj, míg kicsit hűl. Addig a tojásokat verd jó habosra a cukorral, és dolgozd össze a csokis masszával. Végül forgasd hozzá a lisztet, és keverd simára.

Egyengesd a homogén tésztát kivajazott, liszttel megszórt, 22-26 centi átmérőjű tortaformába, és 180 fokos sütőben süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor jól megemelkedik, a torta belseje éppen szilárd, kiveheted a sütőből. Ha túlsütöd, könnyen kiszáradhat. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések