A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes csirkés-gombás rizottó, ahogy az olaszok készítik

Nem kell olasz étterembe ülnöd ahhoz, hogy egy igazán jó rizottót egyél. Gombával, csirkével biztos a siker.

Mindegy, hogy zöldség vagy hús kerül a rizottóra, ha jó szaftos, biztosan sikert arat. Néhány egyszerű trükktől az olaszok egytálétele isteni lesz. Az egyik titok a kerekszemű rizottórizs, aminél jobb alap nem is kell, illetve a fehérbor. A tetejére szórhatsz tálaláskor még reszelt sajtot és aprított petrezselymet.

Hozzávalók:

* 30 dkg rizottórizs
* 30 dkg gomba
* 8 dl húsleves
* 5 dkg vaj
* 2 dl fehérbor
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 ág kakukkfű
* 1 fej vöröshagyma
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a húst, kevergetve süsd addig, amíg kifehéredik, majd öntsd fel a fehérbor felével, sózd, borsozd, és közepes lángon, néha megkeverve addig párold, amíg a hús megpuhul. Félidőben rakd hozzá a megtisztított gombát. Ha szükséges, önts még hozzá vizet, nehogy leégjen.

Közben az alaposan megmosott rizst kevés vajon addig pirítsd, míg átlátszó nem lesz. Ez körülbelül három-négy perc. Öntsd hozzá a maradék fehérbort, majd amikor elpárolog, adj hozzá egy merőkanál levest, és kevés vajat. Amikor magába szívja a folyadékot, mehet hozzá ismét a leves. Ezt addig ismételd, amíg a rizs el nem éri a megfelelő állagot.

A végén tedd hozzá a húst, a gombát, a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, óvatosan keverd össze, majd főzd még pár percig.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések