A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Aranysárga és ropogós házi rántott halrudak: jobb, mint a fagyasztott változat

Ezek az isteni falatok tényleg halból készülnek, néhány fűszerrel pedig ínyenccé teheted az egyszerű ételt.

A gyerekek legalább úgy szeretik a rántott halrudakat, mint a felnőttek. Ha saját magad készíted, biztos, hogy nem lesz benne tartósítószer vagy ízfokozó. Lehetőleg filé legyen az alap, hogy a szálka ne okozzon gondot. Fokhagymás, joghurtos mártogatós ugyanúgy illik hozzá, mint a ketchup.

Hozzávalók:

* 40 dkg halfilé
* 1 bögre zsemlemorzsa
* 0.75 bögre liszt
* 2 db tojás
* 1 teáskanál só
* 1 teáskanál szárított zöldfűszer
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A halat alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Vágd körülbelül 1-2 centi széles és 6-8 centi hosszú szeletekre. Szórd meg sóval, majd készíts elő mindent a panírozáshoz. Keverd össze a lisztet szárított zöldfűszerrel, a tojásokat verd fel, és a zsemlemorzsát szórd egy tányérba. Utóbbihoz dobhatsz esetleg szezámmagot vagy reszelt parmezánt.

A halat panírozd be, majd a felesleges zsemlemorzsát rázd le. Forró olajban süsd aranybarnára, majd csepegtesd le. Megsütheted a panírozott halakat sütőpapírral bélelt tepsiben is. Ebben az esetben locsold meg kevés olajjal, és süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések