A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni kókuszgolyó hozzáadott cukor nélkül: csupa egészséges hozzávalókból

A régi kedvenc kókuszgolyót kicsit másként, sokkal egészségesebben is elkészítheted. A megújult változatban jóval kevesebb a kalória.

Kicsik és nagyok nagy kedvence, a kókuszgolyó legtöbbször darált kekszből készül. Pedig sokkal egészségesebb, ha alapnak datolyát választasz. Az édesség nagy előnye még, hogy nem kell sütni. Ráadásul tökéletes kezdőknek, de a kókuszgolyó olyan finom, hogy még gasztroajándéknak is kitűnő.

Hozzávalók:

* 1.5 bögre datolya
* 1 bögre mandula
* 0.5 bögre kakaó
* 0.5 bögre kókusz
* vaníliaaroma
* 1 csipet só

Elkészítés:

A datolyát magozd ki, áztasd meleg vízbe fél órára, hogy kicsit megpuhuljon. Csepegtesd le, majd a mandulával együtt tedd késes robotgépbe, és dolgozd össze. Add hozzá a kakaót, a sót és a vaníliát, majd keverd össze. Egynemű masszát kell kapnod. Ha túl sűrű, akkor önts hozzá a datolya áztatóvízéből, vagy tégy hozzá kevés kókuszolajat. Akkor jó, ha kicsit ragacsos a keverék. Nedves kézzel formázz a masszából tetszőleges nagyságú golyókat. Forgasd kókuszreszelékbe, és tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések