A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes, kókuszos hólabda: avagy kozáksapka receptje a nagyitól

A hólabda nagyon mutatós, mennyei sütemény, krémes, de nem émelyítő. Ma is ugyanolyan nagy kedvenc, mint régen.

A hólabda vagy kozák sapka megunhatatlan édesség, ami leginkább nagyobb eseményeken, esküvőkön, karácsonyi összejöveteleken kerül az asztalra. Kicsit munka- és időigényes elkészíteni, de a vendégek hálásak lesznek érte. Az alapja kakaós, vizes piskóta, Bár rögtön fogyaszthatod, sokkal finomabb lesz, ha legalább egy napig áll.

Hozzávalók:

A tésztához
* 25 dkg liszt
* 30 dkg porcukor
* 8 db tojás
* 7 evőkanál forró víz
* 1 csomag sütőpor
* 1 evőkanál kakaópor
* 1 csipet só

A krémhez
* 20 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 10 dkg liszt
* 4 dkg kristálycukor
* 6 dl tej
* 2 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 0.5 db citrom

A forgatáshoz
* 15 dkg kókusz

A tetejére
* 15 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd habosra a porcukorral. Öntsd hozzá kisebb adagokban a forró vizet, majd részletekben forgasd hozzá a kakaóporral és sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és laza mozdulatokkal keverd a masszába. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, húzd le róla a sütőpapírt, és hagyd hűlni.

A krémhez a vajat, a porcukrot és a reszelt citromhéjat keverd habosra. A tejet öntsd egy edénybe, add hozzá a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd vízgőz felett keverd simára a masszát. Akkor jó, ha sűrű, pudingszerű az állaga. Jól hűtsd le, és dolgozd simára a vajas keverékkel.

A kihűlt tésztából egy pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. Kenj meg egyet krémmel, majd illessz rá egy másikat. A süti oldalát is vond be, és hempergesd meg többször a kókuszreszelékben.

Végül olvaszd fel a csokoládét, és egy kanál segítségével kend be vele a sütik tetejét. Tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára.  

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések