A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb házi keksztekercs receptje - Így csavard fel, hogy ne törjön össze

A házi keksztekercs lágy kókuszos krémmel a legütősebb.

Nem kell vásárba vagy cukrászdába menni ahhoz, hogy csuda jó keksztekercset egyél. Készítsd el saját magad a népszerű desszertet! Ha eddig nem volt jó recepted, most mutatunk egyet. Ez a süti nemcsak isteni, de villámgyorsan el is készül.

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához
* 50 dkg darált keksz
* 15 dkg porcukor
* 2 evőkanál kakaó
* 1 dl kávé
* 1 dl rum
* 1 dl tej

Krémhez
* 20 dkg vaj
* 15 dkg porcukor
* 10 dkg kókuszreszelék

Szóráshoz
* 10 dkg kókusz

Elkészítés:

Rakd egy tálba a kekszet, add hozzá a kávét, a tejet, a rumot, a kakaót és a cukrot, majd kézzel jól gyúrd össze. Ha túl laza, tégy még hozzá kekszet. Ha kemény, önts hozzá tejet, mert nem tudod majd törés nélkül feltekerni. Oszd a masszát két részre, és pihentesd egy kicsit. A krémhez a vajat és a cukrot keverd habosra, majd mehet hozzá a kókusz. Kevés tejszínnel még lazíthatsz rajta.

Egy zsírpapírra vagy szilikonlapra szórj kókuszt, rakd rá az egyik masszát, és sodrófával nyújts három-öt milliméter vastag téglalapot. Kend meg a krém felével úgy, hogy az egyik szélénél hagyj üresen három-négy centis részt. Így a krém nem folyik majd ki, és sütőpapír segítségével óvatosan kezdd feltekerni. Ha kész, többször görgesd át, hogy formás legyen. Tedd a hűtőbe legalább egy órára. A másik masszával ugyanígy járj el. Tálaláskor vágj körülbelül nyolc-tíz milliméter vastag szeleteket.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések