A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus kókuszkocka mézes tésztából - Ezt a receptet érdemes eltenni

A megunhatatlan kókuszkocka másnapra még finomabb lesz.

Az igazi kókuszkocka nem piskótából, hanem mézes tésztából készül. Így több napig friss és puha marad. Sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy kicsit. Nagyon egyszerű süti, ami sok helyen az ünnepi asztalról sem hiányozhat.

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tésztához
* 40 dkg liszt
* 25 dkg porcukor
* 8 dkg vaj
* 3 evőkanál olvasztott méz
* 2 dl tej
* 2 db tojás
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez
* 20 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 1 csomag kókuszreszelék
* 1.5 dl tej
* rumaroma

Elkészítés:

A vajat keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, az egész tojásokkal és a kicsit megmelegített mézzel. Öntsd hozzá a tejet, majd szitáld hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A csomómentes masszát egyengesd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben pár percig, majd rácsra helyezve egészen hűtsd ki.

A mázhoz vízgőz felett olvaszd össze a porcukrot a vajjal, a kakaóporral és a tejjel, majd csepegtesd hozzá a rumaromát. A kókuszreszeléket öntsd egy tányérra vagy tálba. A kihűlt piskótát vágd kockákra, és forgasd bele előbb a kakaós mázba, majd a kókuszreszelékbe. Arra ügyelj, hogy a tészta ne ázzon el. Pihentesd legalább négy-öt órát.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések