Hirdessen itt

Mennyei kókuszos Kinder-szelet: krémes finomság puha piskótából

Itt a nagy bolti kedvenc isteni sütiváltozata! A lágy tésztájú, csokis-kókuszos Kinder-szelettel nehéz betelni.

A különféle Kinder-szeletekkel mindig biztosra mehetsz, ha kicsik és nagyok egyaránt vannak a társaságban. A kókuszos változat tésztája egyszerű vizes, olajos piskóta. A krém tejszínes, a teteje pedig ropogós. Tehát ugyanaz az ízvilág, mint a bolti édességé. Ráadásul jóval kiadósabb.

Hozzávalók:

A tésztához
* 6 evőkanál porcukor
* 6 evőkanál liszt
* 6 db tojás
* 4 evőkanál kakaópor
* 4 evőkanál olaj
* 4 evőkanál víz
* 1 csomag sütőpor

A krémhez

* 10 dkg kókuszreszelék
* 5 dkg cukor
* 5 dl tejszín
* 1 evőkanál zselatin

A tetejére
* 10 dkg étcsoki
* 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a cukorral, öntsd hozzá az olajat, a vizet, majd a sütőporral, kakaóval vegyített lisztet is. Dolgozd egyneművé a tésztát, majd tedd közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

A krémhez a tejszínt habosítsd a cukorral, majd tedd hozzá a zselatint, és verd további egy-két percig. Forgasd hozzá a kókuszreszeléket is. A kihűlt tésztát vágd két vagy három részre, és töltsd meg a krémmel. Olvaszd fel a csokit, keverd hozzá az olajat, és egyengesd a süti tetejére. Pihentesd legalább négy órán keresztül a hűtőben, tálalás előtt még megszórhatod kókuszreszelékkel.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések