A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors kókuszcsók: ha kiment a fejedből, hogy ma van Valentin

A kókuszcsók igazi édes kényeztetés a szerelmesek ünnepére.

Kedveskedj szerelmednek Valentin-napon roppanós, kissé ragacsos kókuszcsókkal! Ezt a remek édességet az utolsó pillanatban is elkészítheted. Akkor is jól jöhet a recept, ha megmaradt néhány tojásfehérje a korábbi sütés-főzés során. Ha fokoznád az élvezetet, mártsd olvasztott étcsokiba a mutatós halmokat. Elég kiadós, ám a sütis dobozban sokáig friss marad.

Hozzávalók 60 darabhoz:

* 25 dkg kókuszreszelék
* 20 dkg cukor
* 4 db tojásfehérje
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban kézi vagy gépi habverővel verd a fehérjéket kemény habbá a citromlével. Ha óvatosan felfordítod a tálat, és a hab meg sem moccan benne, keverd hozzá több részletben a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, végül pedig a kókuszreszeléket. Ügyelj arra, hogy ne törd össze a habot. Akkor jó, ha sűrű az állaga. Szükség esetén szórj még hozzá kókuszt.

Kenj ki vajjal egy tepsit, vagy béleld ki sütőpapírral, és kanállal rendezd halmokba a masszát. Figyelj, hogy nagyobb távolságokat hagyj a csókok között, mert sütés közben tovább nőnek. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd az édességeket aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Vigyázz, mert a kókuszcsókok melegen törnek, várd meg, míg kihűlnek, utána szedd csak le őket a papírról.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések