Powered by Jasper Roberts - Blog

Parmezános, olívás krumplipüré: így lesz igazán lágy

Nem kell, hogy a krumplipüré mindig ugyanolyan legyen: a parmezán, az olíva és a fűszerek különlegessé varázsolják.

A krumplipüré sokak kedvenc körete, ami akkor az igazi, ha jó krémes. A siker érdekében használj magas keményítőtartalmú krumplit, és a vajat, valamint a tejet melegen keverd hozzá. A hagyományos krumplipürét érdemes extra ízekkel, fűszerekkel turbózni, és a parmezán is sokat dob rajta.

Hozzávalók:

* 1.5 kg krumpli
* 5 dkg vaj
* 5 dl tej
* 5 dkg parmezán sajt
* 2 evőkanál felaprított petrezselyem
* 2 evőkanál olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* szerecsendió

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg, majd add hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, öntsd hozzá a forró tejet, és alaposan keverd össze. Ha beveted a botmixert, jóval krémesebb lesz. Ízlésed szerint fűszerezd szerecsendióval, borssal, sóval, locsold meg olívaolajjal, végül hintsd meg reszelt parmezánnal és petrezselyemmel. Tálalásig tartsd melegen. 

További hírek:

0 Megjegyzések