Az egyedényes csirke hihetetlenül ízletes, kevés munkával összedobhatod, és alig kell utána mosogatni.
Az egyedényes vagy „one pot" fogások egyre nagyobb rajongótáborral rendelkeznek. Nem véletlen, hisz gyorsak, praktikusak, mégis hihetetlenül finomak. A csirkemell mellé bátran pakolhatsz különféle zöldségeket: a krumpli és a kelbimbó telitalálat. Jót tesz nekik, ahogy a csirkére kerülő fűszerek átjárják a tepsiben.
Hozzávalók:
* 70 dkg csirkemell
* 50 dkg krumpli
* 25 dkg kelbimbó
* 0.5 dl olaj
* 1 mokkáskanál őrölt kömény
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors
Elkészítés:
A kelbimbók végeit távolítsd el, szedd le a külső leveleiket, a nagyobb darabokat vágd ketté. A krumpli héját csak akkor pucold meg, ha csúnya, különben elég jól megdörzsölni. A csirkemellet öblítsd le, és szeleteld fel. Rendezd a húst és zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Az olívaolajat keverd össze préselt fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, locsold meg a húst és a zöldségeket a fűszeres olajjal. Told forró sütőbe, és süsd körülbelül 40 perc alatt puhára. Utána magasabb hőfokon pirítsd meg 10-15 perc alatt.
További hírek:
0 Megjegyzések