Powered by Jasper Roberts - Blog

Egyedényes zöldséges sült csirke: kelbimbóval és krumplival isteni

Az egyedényes csirke hihetetlenül ízletes, kevés munkával összedobhatod, és alig kell utána mosogatni.

Az egyedényes vagy „one pot" fogások egyre nagyobb rajongótáborral rendelkeznek. Nem véletlen, hisz gyorsak, praktikusak, mégis hihetetlenül finomak. A csirkemell mellé bátran pakolhatsz különféle zöldségeket: a krumpli és a kelbimbó telitalálat. Jót tesz nekik, ahogy a csirkére kerülő fűszerek átjárják a tepsiben.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirkemell
* 50 dkg krumpli
* 25 dkg kelbimbó
* 0.5 dl olaj
* 1 mokkáskanál őrölt kömény
* 1 gerezd fokhagyma
* só
* bors

Elkészítés:

A kelbimbók végeit távolítsd el, szedd le a külső leveleiket, a nagyobb darabokat vágd ketté. A krumpli héját csak akkor pucold meg, ha csúnya, különben elég jól megdörzsölni. A csirkemellet öblítsd le, és szeleteld fel. Rendezd a húst és zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Az olívaolajat keverd össze préselt fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, locsold meg a húst és a zöldségeket a fűszeres olajjal. Told forró sütőbe, és süsd körülbelül 40 perc alatt puhára. Utána magasabb hőfokon pirítsd meg 10-15 perc alatt.  

További hírek:

0 Megjegyzések