Powered by Jasper Roberts - Blog

Roppanós fehér csokis keksz: villámgyorsan, egyszerűen elkészül

A lágy kekszek roppanós fehér csokival ellenállhatatlanok, és csak 10 perc munka van velük!

Ha mennyei kekszre vágysz, ezt a fehér csokis változatot süsd meg! Ha teheted, egészséges makadámdióval dobd fel, igazán extra lesz tőle a süti. Vigyázz, mert a kekszek melegen könnyen törnek, viszont sütis dobozban egy hétig finom puhák, frissek maradnak.

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 20 dkg fehér csoki
* 15 dkg vaj
* 15 dkg barna cukor
* 10 dkg makadámiadió (elhagyható)
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 db tojás
* 1 db tojássárga
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd ki jól a felolvasztott vajat, a barnacukrot, a tojást, a tojássárgát és a vaníliát. Forgasd hozzá spatulával a száraz hozzávalókat. Végül add hozzá a darabokra vágott fehér csokit és a makadámdiót. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.

Formázz a masszából kisebb golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd a kezeddel kicsit lapítsd el. Ne feledd, sütés közben a tészta tovább nő. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Várd meg, míg a kekszek kihűlnek, utána szedd csak ki a tepsiből.

További hírek:

0 Megjegyzések