A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ingatlanpiacot is érinti a koronavírus-járvány: ezek a változások észlelhetőek

A koronavírus hatással van az ingatlanpiacra is, több változás is megfigyelhető.

Alkalmi vételek


Javul a vásárlók alkuhelyzete a lakáspiacon az új koronavírus-járvány okozta idegenforgalmi visszaesés miatt – írja a Világgazdaság. A lap szerint egyre több alkalmi vétel lehet a következő két-három hónapban. Valószínűsíthető, hogy a befektetési céllal vásárolt ingatlanokat hosszú távú bérbeadással tudják hasznosítani a tulajdonosok.

Online hirdetés

Felértékelődik a részletes információkat tartalmazó online hirdetések szerepe a személyes tapasztalatszerzéssel szemben – véli Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. Ez is egyik jele annak, hogy a járvány hatása gyorsan begyűrűzött a mindennapokba, és alapvető változásokat hozott az ingatlanpiacon is az új helyzet.

Olcsóbb albérlet

A külföldi turisták számának visszaesése miatt a hosszabb távra kiadó lakásoknál várható komolyabb kínálatbővülés. Az elmúlt két hétben több mint 4%-kal több lakást hirdettek meg kiadásra, mint az azt megelőzőben. Ha a lakáshotelek tulajdonosai a közép-, illetve hosszú távú bérbeadást választják, az elsősorban a budapesti belvárosi albérletpiacon mérsékelheti az árakat.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések