Hirdessen itt

Koronavírus: nem rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot október előtt

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) szombaton bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt október közepe előtt biztosan nem rendezik meg az elhalasztott rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.

Az ISU közlése szerint megvizsgálta annak a lehetőségét, hogy a szezon néhány hetes meghosszabbításával eltolja-e az eredetileg Szöulba tervezett vb időpontját, vagy áthelyezze másik helyszínre, de úgy döntött, a járvány terjedése miatt egyik opció sem kivitelezhető ésszerű keretek között.

A nemzetközi szövetség ugyanakkor nem mondott le a vb-ről, ugyanis megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az év későbbi részében, de mindenképpen október közepe után megrendezhető-e az esemény.

Az ISU tájékoztatása szerint az égisze alá tartozó többi világversenyt, így többek között a Montrealban sorra kerülő műkorcsolya-világbajnokságot jelen állás szerint a terveknek megfelelően megtartják.

A rövidpályás gyorskorcsolya vb-nek eredetileg március 13. és 15. között Szöul adott volna otthont, de azt már szerdán bejelentette az ISU, hogy a dél-koreai fővárosban nem tartják meg az eseményt.

A Kínából decemberben indult koronavírus-járvány jelenleg leginkább a Koreai Köztársaságban terjed, ahol több mint 2300 fertőzött beteget tartanak nyilván és 16 haltak meg.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések