A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: kiderült, mennyi idő után jelentkeznek az első tünetek, ha valaki fertőzött

Ha valaki megfertőződött az új típusú COVID-19 okozta betegséggel, a legújabb orvosi vizsgálatok alapján, már az ötödik nap után kialakulnak a tünetei.

A tüdőgyulladást okozó koronavírus tünetei a láz, a fáradtság, a légzési nehézségek, a légszomj és a száraz köhögés. Ezen fellépő tünetekben egyhangúan megegyeztek az orvosok a járvány kitörésének kezdetétől, az viszont még mindig kérdéses, pontosan hány nap szükséges a tünetegyüttes biztos jelentkezéséig - írja a HVG.

Egy nemrég elkészült amerikai orvosi tanulmány szerint, átlagosan az ötödik nap után alakulnak ki a tünetek, azoknál a személyeknél, akik elkapták. Azt is hozzátették a kutatók, hogy nagy eséllyel, aki a 12. napig tünetmentes, az nem kapta el a vírust, de még fertőzésveszélyes lehet.

Azt is kiderítették továbbá, hogy azok a betegek a leginkább fertőzésveszélyesek, akik köhögnek és lázasok. A járványt a legbiztosabban az alapos kézmosással, és az alapvető higiéniai szabályok betartásával kerülhetjük el.

A jelenlegi információk alapján világszerte eddig 114 000 embert fertőzött meg koronavírussal.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések