A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyarok testképe: a hasunkkal vagyunk a legkevésbé elégedettek

A magyarok többsége általánosan és egyes testrészeit tekintve is inkább elégedett a testével – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona országos reprezentatív közvélemény kutatásából. 

A testhez fűződő viszonyt vizsgáló felmérés alapján a megkérdezettek 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább vagy nagyon elégedett a testével. Valamivel kevesebben, de a válaszadók közel háromnegyede (73%) válaszolta, hogy a testsúlyukkal és izmaik mennyiségével is ki vannak békülve. A nemekkel kapcsolatban elmondható, hogy a hölgyek általánosan kicsit elégedetlenebbek a testükkel, mint a férfiak.

A leggyengébb láncszem: a has

Az egyes testrészekkel kapcsolatos eredmények rávilágítanak arra, hogy a hasunkkal vagyunk legkevésbé kibékülve. A megkérdezettek 41,6 százaléka válaszolta, hogy inkább elégedetlen vagy nagyon elégedetlen ezzel a tájékkal. A legkevésbé kedvelt testrészeink képzeletbeli dobogóján a haj (17,6%) és a fenék (15,4%) következik.

Többségben a túlsúlyosak, de sokan felismerik a mozgás jelentőségét

A felmérés vizsgálta a válaszadók testsúlyát és magasságát is, amelyből kiszámítható a testtömegindex. Az eredmények alapján a férfiak 70, a nők 51 százaléka esik a túlsúlyos vagy elhízott kategóriába.

Miközben a túlsúly hazánkban népegészségügyi probléma, Dr. Somogyi Katalin, a Carbona szakorvosa szerint optimizmusra adhat okot, hogy sokan tisztában vannak a mozgás és az egészséges étrend, valamint az elhízás közötti fordított összefüggéssel. A kutatás eredményei szerint ugyanis a válaszadók több mint kétharmada (71%) jelezte: a több mozgás, sportolás fontos lenne ahhoz, hogy elégedettebb legyen a testével. Sokan (63%) említették azt is, hogy több időre lenne szükségük, hogy a testükkel foglalkozhassanak, és a többség (56%) az étkezés megváltoztatásával is egyetértett. Dr. Somogyi Katalin szerint fontos lenne, hogy azok közül, akik úgy gondolják, nem elégedettek a testükkel, de van, amin sehogyan sem tudnának változtatni (26%), minél többeket győzzünk meg arról, hogy a testünkkel való elégedettségünkért mi magunk is sokat tehetünk.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések