A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyász: meghalt Francis Ford Coppola és Nicolas Cage nagybátyja - a filmipar leghíresebb családjának tagja volt

Elhunyt a filmipar egyik leghíresebb klánjának, a Coppola-családnak a legidősebb tagja: Anton Coppola, legendás operakarmester és zeneszerző 102 éves volt.

A szomorú hírről, miszerint Anton Coppola elhunyt, lánya, Lucia Coppola számolt be. A legendás operakarmester és zeneszerző hétfőn hunyt el manhattani otthonában, 102 éves korában - írja az Index.


Anton Coppola opera világában folytatott karrierje csaknem 90 éven át tartott, ugyanis már kisfiúként is tagja volt a gyerekkórusnak. Akkor a Turandot című operában szerepelt - felnőttként pedig ő maga fejezte be azt. Sokáig aktívan dolgozott: a gálán, amit a 100. születésnapjára rendeztek, szintén részt vett karmesterként: saját maga vezényelte műveit.


Anton családja számít a filmipar egyik leghíresebb klánjának. A néhai zeneszerzőunokaöccse Francis Ford Coppola filmrendezőként tevékenykedik, unokahúgát, Talia Shire színésznőt kétszer jelölt Oscar-díjra A keresztapa- és a Rocky-filmekben alakított szerepéért. Másik unokahúga, Sofia Coppola szintén filmrendező, de Anton unokaöccse Nicolas Cage színész is. Bátyja, Carmine A keresztapa-filmek és az Apokalipszis most zenéit szerezte. Anton maga is szerepelt családtagjai filmjeiben: A keresztapa harmadik részében és Drakulában egy karmestert alakított.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések