Hirdessen itt

Vizsgálatot indítottak a Vígszínházban kialakult helyzet miatt – Hujber Ferenc is csatlakozott az Eszenyi Enikőt bírálók csoportjához

Vizsgálatot folytatnak a Vígszínházban, miután annak elszerződött társulati tagjai közös nyilatkozatot adtak ki távozásukkal kapcsolatban: mint írták, a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő miatt toxikus a légkör a teátrumban.

A teátrum elszerződött dolgozói egy közös nyilatkozatban vallottak arról, hogy mi adott okot távozásukra: kijelentették, hogy a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbonták a szerződésünket a teátrummal. Bata Éva, Harkányi Endre, Herczeg Adrienn, Hevér Gábor, Járó Zsuzsa, Kerekes József, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás, Mészáros Máté, Molnár Áron, Péter Kata, Réti Adrienn, Stohl András, Telekes Péter és Tornyi Ildikó azért döntött úgy, levelüket nyilvánosságra hozzák, mert a Vígszínházban nem állt rendelkezésükre olyan intézményi fórum, ahol személyes tapasztalataikat, panaszaikat kivizsgálták volna.

A 24 azt írja, a mai nappal a nyilatkozatot aláírókhoz csatlakozott még:
* Dolmány Attila, színművész
* Gyuriska János színművész
* Hujber Ferenc színművész
* Bartha Andrea tervező
* Csikós Júlia igazgatói asszisztens
* Egyed Móni rendezőasszisztens
* Hunyadi Alex hangtechnikus
* Varga Vanda videószerkesztő
* Várnai Ildikó rendezőasszisztens
* Gál Bereniké weblapkezelő, közösségi média szerkesztő
* és Kovalik Natasa sminkes is

Mint kiderült, levelük célt ért: Budapest Főpolgármesteri Hivatala ugyanis közleményben tudatta, kivizsgálják az ügyet.

"A Főpolgármesteri Hivatal, a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat képviseletében a mai napon felkérte a Vígszínház felügyelőbizottságát, hogy folytasson le vizsgálatot a Vígszínház működésével, vezetésével összefüggő tapasztalatokról beszámoló, az elmúlt napokban megjelent nyilatkozatok és sajtóhírek kapcsán. A Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázat jelenleg is zajló elbírálásától függetlenül a felügyelőbizottságnak ki kell vizsgálnia, miként biztosítják a Vígszínházban a munkavállalók alapvető jogait, védik emberi méltóságukat és szakmai integritásukat" - olvasható a közleményben.

Az Index azt írja, a főigazgatói pályázatra jelölteket, vagyis Csányi Jánost, Eszenyi Enikőt és Rudolf Pétert, a mai napon hallgatják meg a Vígszínházban.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések