Kiderült: ezért szakadhatott le a dabasi gimnázium egytonnás mennyezete a tanteremben

Egy tonnányi álmennyezet szakadt le a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium egyik termében még 2017-ben. A teremben egy felnőtt és egy diák tartózkodott, szerencsére nem lett bajuk. A hatóságok most befejezték a vizsgálatokat, majd vádat emeltek az ügyben, mégpedig azon műszaki ellenőrrel szemben, aki a vád szerint évekkel korábban, egy felújításánál nem végezte megfelelően a munkáját.

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki műszaki ellenőri munkáját nem végezte megfelelően, ezért egy felnőtt és egy gyermek mellett szakadt le a több mint egy tonnás álmennyezet – közölte pénteken a Pest Megyei Főügyészség.

A férfi műszaki ellenőrként dolgozott Dabason, a Táncsics Mihály Gimnázium 2011. nyarán elvégzett bővítési munkálatai idején. Feladata volt az építési- szerelési munkálatok szakszerűségének ellenőrzése. Mivel azonban ezen feladatait nem látta el megfelelően, nem derült ki a 2011-ben elvégzett munkák átvételekor, hogy az iskola egyik tantermében kivitelezett gipszkarton álmennyezet rögzítése nem az előírt módon történt, amely így veszélyes volt.

A szabálytalanul kivitelezett, 40 m2-es, több mint egy tonna súlyú álmennyezet 2017. április 6-án, a késő délutáni órákban leomlott úgy, hogy a teremben ekkor – az időpont miatt – már csak egy felnőtt és egy gyermek tartózkodott, akik szerencsére nem sérültek meg.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Dabasi Járási Ügyészség a férfi ellen.

További hírek: 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések