Házi sajtos kréker: finomabb és kiadósabb, mint a bolti

Csupán öt egyszerű hozzávalóból elkészítheted a sajtos krékert. Nem győzöd egymás után kapkodni a ropogós falatokat.

Ha szeretsz nassolni, rajongsz a krékerért, legközelebb otthon készítsd el a ropogós finomságot. Jól jön filmnézéshez, baráti beszélgetéshez, játszóterezéshez. A receptet még megjegyezni is könnyű, hisz minden fontos hozzávalóból 20 deka szükséges. A tetejére szórhatsz akár magvakat is.

Hozzávalók:

* 20 dkg vaj
* 20 dkg liszt
* 20 dkg sajt
* 1 teáskanál só
* 2 db tojássárga

Elkészítés:

A hideg vajat vágd kis darabokra, vagy reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és morzsold össze az átszitált liszttel. Rakd hozzá a tojást, a sót, a reszelt sajtot, és gyúrd gyorsan össze a masszát. Akkor jó, ha egynemű, rugalmas, és nem ragad a kezedhez.

Formázz belőle egy cipót, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, és vágj belőle egyforma nagyságú háromszögeket, majd szívószállal szurkáld meg több helyen. Rendezd a krékereket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Amikor kezd pirosodni, vedd ki a sütőből.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések