Savanyúkáposzta-leves krumplival és kolbásszal: házias és laktató

Ha szereted a töltött káposztát, ezt a levest se hagyd ki, mert nagyon hasonló az ízvilága.

Ez a káposztaleves nem éppen diétás, de az íze egyszerűen felejthetetlen. A füstölt hús és a káposzta együtt adják meg a különleges karakterét. Csak a vége felé, kóstolás után sózd meg, mert a káposzta és a füstölt hús is sós. Sűrű, laktató, így könnyed második fogás is elég lesz utána. Bármilyen füstölttel finom, tarjával vagy oldalassal különösen jó.

Hozzávalók:

* 50 dkg káposzta
* 50 dkg füstölt hús
* 50 dkg krumpli
* 25 dkg kolbász
* 20 dkg gomba
* 1 db vöröshagyma
* 2 teáskanál pirospaprika
* 0.5 csokor petrezselyem
* 2 db babérlevél
* 1 evőkanál zsír
* só
* bors

Elkészítés:

A füstölt húst tedd fel főni kicsit több vízben, mint amennyi ellepi. Rakj hozzá babérlevelet, és főzd körülbelül egy órán át. Amikor a hús megpuhul, emeled ki, a főzőlére még szükséged lesz. Ha túl sós vagy savanyú a káposzta, mosd ki.

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Szórd hozzá a pirospaprikát, az ízlés szerinti borsot, majd öntsd fel a főzőlével. Főzd 30 percig, utána rakd hozzá a karikákra vágott kolbászt, a gombát és a felkockázott krumplit. Rotyogtasd még körülbelül 20 percig, vagy amíg minden megpuhul. A vége felé tedd hozzá a petrezselymet. Ha szükséges, a végén még dobj sót a leveshez.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések