Megszólalt egy SOTE-s gyógyszerészhallgató, akit karanténba helyeztek: így bánnak velük a Szent László kórházban

Megszólalt egy gyógyszerészhallgató, aki kapcsolatba került az egyik Magyarországon tartózkodó, iráni diákkal, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Az Index arról már korábban is írt, hogy állítólag nem tesztelték a Szent László Kórházban annak az iráni diáknak a csoporttársait, akinek a koronavírus-tesztje pozitív lett, holott önként jelentkeztek a vizsgálatra. A portálnak most név nélkül nyilatkozott egy külföldi, SOTE-s gyógyszerészhallgató: elmondta, hogyan került végül a Szent László kórházba és milyen körülmények közt vannak ott jelenleg.

A tanulónál szombat reggel mentősök kopogtattak az ajtón, állítása szerint aláírattak vele egy magyar nyelven írt papírt, majd bevitték a kórházba - írja az Index. A hallgató szerint nem kapott kellő tájékoztatást arról, hogy mi történik, mert a mentősök nem tudtak jól angolul és arról sem értesítették előre, hogy hajnalban érte jönnek majd. A kórházban fél 8-kor került sor a vizsgálatra, majd a diák állítása szerint csoporttársaival együtt 3 és 6 ágyas szobákba kerültek - hiába kérték, nem különítették el őket egymástól.

Az egyik 6 ágyas kórteremben, többekkel együtt elhelyezett társuk tesztje pozitív lett, őt szombat este 11-kor elkülönítették, vasárnap reggelre pedig a kormány is megerősítette az újabb esetet.

Az a gyógyszerészhallgató, aki az Indexnek nyilatkozott, március 2-án került kapcsolatba az iráni koronavírusos hallgatóval, de március 21-ig karanténban kell maradnia mindannyiuknak.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések