Powered by Jasper Roberts - Blog

Isteni mini kakaós kuglófok: keleszteni nem, csak keverni kell

Még elegánsabb lesz a kuglóf, ha kisebb formákban sütöd meg. A csoki a tetején pedig a ráadás.

A kalács mellett a húsvéti szezon nagy kedvencei a kuglófok, amik rengeteg változatban kerülhetnek az asztalra. Ha tartasz a kelesztéstől, vagy nincs rá időd, akkor válaszd a kevert tésztás változatot. Érdemes feldobni kakaóval, sőt, ha szeretnél kitenni magadért, csokival leöntve, mogyoróval megszórva kínáld. Ebből az adagból négy kisebb vagy két közepes kuglófot készíthetsz.

Hozzávalók:

A kuglófhoz
* 40 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 15 dkg vaj
* 4 db tojás
* 2.5 dl tej
* 2 evőkanál kakaópor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 db citrom
* 1 csipet só

A tetejére
* 10 dkg étcsoki
* 0.5 dl tej
* mogyoró

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgákkal, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, és reszeld bele a citrom héját. Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kakaóval. Óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és dolgozd simára a masszát.

Öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformákba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg. Attól függően, hogy mekkora a forma, elég lehet neki 20 perc, ha kisebbekbe tetted, de ha egy nagyba, akkor körülbelül 35-40 perc. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld az egyik sütit. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. A tetejére az összetördelt csokit vízgőz felett olvaszd össze a tejjel, majd csorgasd a kuglófok tetejére. 

További hírek:

0 Megjegyzések