Powered by Jasper Roberts - Blog

Tejszínes, póréhagymás sült csirke tepsiben összesütve: krémsajttal még finomabb

A tejszínes sült csirkében ezúttal a póréhagyma is főszerepet kap, így még ízletesebb lesz.

Sajtos is, hagymás is, szószos is: ez a csirkemell hihetetlenül finom, ráadásul semmi macera nincs vele. Mellet, combot, szárnyat is pakolhatsz a tepsibe, sőt akár mindegyikből kerülhet bele néhány darab. Nem kell aggódnod, a hús nem szárad ki a fűszeres, tejszínes szószban, és kellemes lesz az íze. Főleg, ha sütés előtt érleled is a keverékben.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirke
* 5 dkg sajt
* 5 dkg krémsajt
* 4 dl főzőtejszín
* 1 db póréhagyma
* 2 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 3 ág kakukkfű
* só
* bors
* őrölt szerecsendió

Elkészítés:

A csirkedarabokat mosd meg, és törölgesd szárazra. Szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, majd rakd olajjal kikent tűzálló tál aljára. Tedd a hús mellé a kisebb darabokra vágott póréhagymát. A tejszínt keverd össze préselt fokhagymával, kakukkfűvel, szerecsendióval, krémsajttal, majd öntsd le vele a húst. Ha van időd, letakarva tedd a hűtőbe egy-két órára.

Sütés előtt szórd a tetejére a reszelt sajtot, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 50 perc alatt, a vége felé vedd le róla a fóliát. Akkor jó, ha a csirke puha, könnyen beleszalad a kés, a teteje pedig szép piros. 

További hírek:

0 Megjegyzések