A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ingyen fertőtlenítőszereket és maszkokat kérnek a nyugdíjasoknak

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület javaslatot tesz az idősek védelme érdekében a koronavírus következtében kialakult helyzet miatt.

A járvány a legnagyobb veszélyt az idősekre jelenti, így az egyesület azt kéri a Kormányzati Operatív Törzstől, hogy fontolják meg kéréseiket, illetve fogadják el a felajánlott segítségüket.

Azt javasolják, központi döntés, majd az elosztás megszervezése után, a nyugdíjasok terítés nélkül hozzájuthassanak: fertőtlenítő szerekhez és eszközökhöz, arcvédő-maszkokhoz és immunrendszer erősítő készítményekhez. Ezen felül kérik, hogy a házi idős-gondozásban, az idősotthoni ellátásban és az otthoni betegápolásban dolgozó szakszemélyzet segítését, a más területen foglalkoztatottak átmeneti átcsoportosításával érzékelhetően növeljék meg. Továbbá szeretnék, hogy az önkormányzatok fordítsanak különös figyelmet az egyedül élő idősek ellátására.

A nyugdíjas szervezetek felajánlják a rendelkezésükre álló médiafelületeiket, információs csatornáikat a Kormány által elkészített közérdekű tájékoztatók nyilvánosságának kiszélesítéséhez. A meglévő szervezeti kapcsolatrendszereiken keresztül segíteni tudnak a járvány megelőzését szolgáló eszközök, készítmények és kiadványok célba juttatásában.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések