A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Ilyen helyzetekben az ember csak nyeli a könnyeit” – Kovács Patrícia is megszólalt az Eszenyi-ügy kapcsán

Az elmúlt napokban rendkívüli vészhelyzetté nyilvánított koronavírus-járvány mellett a Vígszínházban alakuló botrány is lázban tartotta a magyar közbeszédet. Sorra szólalnak meg a színházi dolgozók, színészek Eszenyi Enikővel és igazgatói magatartásával kapcsolatban. Legutóbb Kovács Patrícia nyilatkozott a 24.hu-nak.

A botrány azt követően robbant ki, hogy két korábbi társulati tag, Fenyvesi Lili és Néder Panni a 24.hu-nak adott interjúban beszéltek az intézményben szerzett negatív tapasztalataikról, Eszenyi agresszív vezetői kommunikációjáról. Majd néhány nappal később, ahogy azt a Blikk is megírta, a Vígszínház korábbi társulati tagjai közös nyilatkozatot adtak ki, amelyben Eszenyi Enikő színigazgatót többek közt verbális erőszakkal és hatalommal való visszaéléssel vádolták.

A most megszólaló Kovács Patrícia szerint – hasonlóan Fenyvesiékhez – nála is Eszenyi februári interjúja miatt telt be a pohár. A színházigazgató ugyanis azt állította, elítél mindennemű hatalmi visszaélést és erőszakot. „Amikor ezt olvastam, hangosan felröhögtem bizonyos állításokon, mert ott voltam és végignéztem, hogy mit gondol ő arról, mit lehet megengedni és mit nem egy színházban” – mondta Kovács, aki 2009 és 2011 között volt a társulat tagja.

Elmondta, habár színházi körökben elfogadottnak, megszokottnak számít a kiabálás, a felfokozott állapot, amit Eszenyi csinált, mint mondja, több volt, mint kiabálás. A háttérdolgozók, asszisztensek, fiatalabb kollégák ugyanis rendszeresen nyilvános megszégyenítés, személyeskedés áldozatai voltak. „Olyan helyzetek, amiben az ember csak lesütött szemmel nyeli a könnyeit. És ez folyamatos volt, Eszenyi egyszerűen így közlekedik a színházában” – fogalmazott a 41 éves színésznő, aki arról is beszámolt, 2011-ben mi vezetett oda, hogy úgy döntött, távozik a színháztól:

„El szerettem volna kérni magam, amire Eszenyi szájából elhangzott az a bizonyos mondat: »Na, nem gondolod, hogy kiadlak? Az enyém vagy.« Ezen a ponton én megpróbáltam vele beszélgetni, hogy ezt mégis hogy gondolja, mire konkrétan kizavart az irodájából, azzal, hogy »Na, menjél innen kifele!« ” – idézi a 24.hu Kovács Patríciát, aki az összetűzést követően érezte úgy, nem tud tovább együtt dolgozni az igazgatóval.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések