A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hagymás, krumplis egybesült csirkecomb: ízes, szaftos a hús, a bőre ropogós

Hozz ki minél többet a csirkecombból! Krumplival sütve, hagymásan, fűszerkeverékkel megbolondítva fenséges főfogás.

A csirkecomb tökéletes rántva, párolva, pörköltnek, de talán akkor van vele a legkevesebb dolgod, ha a sütőben sütöd meg. Érdemes izgalmas, fokhagymás páccal leönteni, hogy még ízesebb és omlósabb legyen. Alsó- és felsőcomb is nyerő választás lehet.

Hozzávalók:

* 70 dkg csirkecomb
* 70 dkg krumpli
* 2 fej vöröshagyma
* 2 ág rozmaring
* 2 gerezd fokhagyma
* 0.5 dl olívaolaj
* só
* bors

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, papírtörlővel törölgesd szárazra, és sózd be. A vöröshagymát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Ha a krumpli kicsi, egészséges a héja, akkor csak alaposan dörzsöld meg, nem szükséges megpucolni. Ha nagyobb, akkor szeld gerezdekre.

Rendezd a zöldségeket és a csirkecombokat egy tűzálló tálba vagy tepsibe, majd locsold meg a borssal és zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal. Kézzel óvatosan össze is forgathatod, hogy semmi ne törjön össze. Rakd rá a rozmaringot, locsold meg fél deci vízzel, fóliázd le, és mehet a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig, majd amikor már könnyen belemegy a csirkecombba egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések