A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soproni határellenőrzés: ez a valóság most, ne üljön fel az álhíreknek!

Tegnap a kormány bejelentette: visszaállítják a magyar-szlovén és a magyar-osztrák schengeni határon a határellenőrzést a koronavírus-világjárvány miatt elrendelt rendkívüli jogrend és veszélyhelyzet egyik intézkedéseként. Az intézkedés célja az országba belépők ellenőrzésével a fertőzés terjedésének gátolása. Az Olaszországból, Dél-Koreából Iránból és Kínából érkezőkre beutazási tilalmat rendeltek el.

Rögtön elkezdtek terjedni az álhírek, miszerint az osztrákok senkit nem engednek át a határon. Ez pedig rengeteg, Nyugat-Magyarországon, Sopron és Szombathely környékén élőt érintene az ingázások miatt. Természetesen mindez nem igaz, képeken mutatjuk, mi a helyzet a határon most.

(A Nyugat.hu is járt a határnál, ők azt tapasztalták, hogy NEM IGAZAK a közösségi oldalakon terjedő álhírek, miszerint betontömbökkel zárnák le a határt az osztrákok, a bucsui határátkelőnél zavartalan volt ottjártukkor a forgalom, az osztrákok mindenkit beengedtek. Rábafüzesnél azonban már fel is állítottak egy konténert, ott készülnek a határellenőrzésre.)

Sőt, a friss képek tanúsága szerint már meg is kezdődtek az ellenőrzések. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a rendőrség ellenőrzi a Magyarországra beutazókat. A szlovén, valamint az osztrák schengeni határon határellenőrzést vezettek be. Vonatokat, buszokat, repülőket ezen országokból leállítják, csak a magyar állampolgároknak biztosított a bejutás.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések