Powered by Jasper Roberts - Blog

Fahéjas-banános muffin: mérd ki bögrével a hozzávalókat

A puha banános muffin igazi kényeztető villámdesszert, ami a fahéjtól csak jobb lesz.

Ez a muffin fél óra alatt elkészíthető, mégis ellenállhatatlan. Bátran tegyél bele barnulásnak indult banánokat is, csak édesebb lesz tőle a süti. Külön jó benne, hogy a mérleget sem kell elővenni, csak egy 2,5 decis bögrét. Ráadásul a banán miatt a süti napok múlva is puha lesz.  

Hozzávalók:

* 2.5 bögre liszt
* 1 bögre cukor
* 1 bögre tej
* 2 db banán
* 1 db tojás
* 0.25 bögre olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A banánt nyomkodd össze villával, és locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a banánt, a sütőporral, fahéjjal vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.

A tésztát adagold kapszlikkal bélelt muffinformákba. Arra figyelj, hogy ne töltsd teljesen tele, mert a muffin jól megemelkedik. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Az egyik tésztába szúrj tűt, ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még egy kicsit. 

További hírek:

0 Megjegyzések