A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A legrosszabb még csak most jön” – Spanyolország a koronavírus csúcspontjára készül

Nehéz idők várnak a spanyolokra, hiszen rengeteg haláleset történt már az országban ráadásul csaknem 30 ezer fertőzöttről tudnak, így mostanra egy madridi kiállítóközpontot is hatalmas kórházzá alakították át.

„A legrosszabb még csak most jön"- mondta Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sanchez. Sanchez szerint az országban a jövő héten lehet a koronavírus csúcspontja, így arra hívja fel a lakosság figyelmét, nagyon nehéz napok állnak előttük.

Az Ifema kiállítási központba nemrég szállították az első beteget. A csarnokot mindössze 18 óra alatt alakították át betegellátó hellyé, a területen 5.500 ágyat helyeztek el, valamint intenzív osztályt is biztosítanak. Spanyolországban több, mint 25.000 regisztrált koronavírus-fertőzöttet tartanak számon, továbbá 1.326 halálesetről tudnak. A miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy a március 14-én kihirdetett vészhelyzetet további 15 napra meghosszabbítják.

Amellett, hogy most Madrid leghíresebb konferencia-és kiállító központját is betegek fogadására alakították át, az ország egész területén vannak szállodák, amelyek jelenleg kórházként üzemelnek.

A madridi Ayre Gran Hotel Colon volt az első, amely megkezdte a betegek elhelyezését, azonban akiknek állapotát feltétlenül nyomon kell követni, azt muszáj kórházban kezeltetni már a betegség első szakaszában is.

Madridban jelenleg 60 ezer helyet tettek elérhetővé koronavírusos betegek számára.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések