A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már a WhatsApp chatbotjától is kérhet megbízható információkat a koronavírusról

A koronavírus témájával folyamatosan szemben találjuk magunkat, azonban sajnos sokszor találkozhatunk hamis információkkal az interneten. Ezért határozott úgy a WHO, hogy a legnépszerűbb csevegő alkalmazás segítségével igyekszik megoldani ezt a problémát.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) célja az, hogy mindenkihez megbízható információk jussanak el, ezért is döntöttek egy különös megoldás mellett - írja a HVG.

A WhatsAppot februárban már kétmilliárdan használták, így nem is csoda, hogy rengeteg hamis információ kering a koronavírusról a felhasználók között. Ennek kiküszöbölésére indította el a WHO a Health Alert chatbotot, amely pontos és aktuális adatokat oszt meg az érdeklődőkkel.

Az alkalmazás használói egy Hi vagy Hello köszönéssel kezdeményezhetik a beszélgetést, majd ezután a chatbot egy pontosan meghatározott menüpontokkal (pl. utazási tanácsok, legutóbbi számok, hírek) ellátott üzenettel válaszol. A szolgáltatás a nap 24 órájában, ingyenesen elérhető.

A WHO chatbotjának használatához annyi a teendő, hogy telefonos kontaktjainkhoz hozzáadjuk a +41 79 893 1892 telefonszámot, majd elküldjük a fent említett nyitó üzenetet. A szolgáltatás jelenleg hat nyelven (angol, kínai, orosz, arab, farncia, spanyol) érhető el, az infomációkat folyamatosan frissítik.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések