Hirdessen itt

Teljes kapacitáson üzemel az egészségügy, mégsem bírják: Putyin is segít az olaszoknak

Olaszországban továbbra is rendkívüli a koronavírus okozta vészhelyzet, és bár az egészségügy teljes kapacitáson üzemel, egyre nehezebben bírják az új betegek ellátását.

Az országban csak szombaton 793-an haltak meg a fertőzés miatt, ezzel pedig 4825-re emelkedett a halálos áldozatok száma. A kialakult, az olasz egészségügyet rendkívül leterhelő helyzet miatt Kuba és Oroszország is orvosokat küld az országba- írja az ATV.

Az észak-olaszországi Lombardiába egy 52 fős, orvosokból és ápolókból álló csoport indult útnak Kubából, hogy segítsék a vírus terjedésének megállítását.

Másfél héttel ezelőtt Kína is küldött járványügyi szakértőket és orvosi felszerelést Olaszországba, vasárnap reggelre pedig Oroszország is bejelentette, hogy nyolc mozgatható katonai virológusbrigádot, gépkocsik és terepek fertőtlenítését végző járműveket és orvosi műszereket küld az európai gócpontba.

Vlagyimir Putyin telefonon beszélt az olasz kormányfővel, Giuseppe Contéval, majd Szergej Sojgu védelmi minisztert segítségnyújtásra utasította, amely vasárnap már meg is kezdődött.

Olaszországban jelenleg 42 681 regisztrált koronavírus-fertőzöttet tartanak számon. A kritikus helyzetre való tekintettel Conte szombat éjszaka bejelentette, innentől kezdve csupán a létfontosságú munkahelyeken folytatódhat a munkavégzés.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések