A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez várna Észak-Koreára, ha kiderülne: komolyabb koronavírus-járványgóc van jelen az országban

Az észak-koreai vezetés hitelét, szavahihetőségét ásná alá, ha utólag kiderülne, hogy komolyabb járványgóc van jelen az országban - mondta Bartók András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédje az M1 aktuális csatornán vasárnap, arra reagálva, hogy észak-koreai hivatalos jelentések szerint nem találtak koronavírussal fertőzött beteget.

A szakértő hangsúlyozta: nem hivatalos források Észak-Korea Kínával határos régióiról számolnak be, itt valószínűleg megjelent a koronavírus. Ezekben a régiókban karanténszerű intézkedéseket rendeltek el, a gyanús eseteket hosszú ideig, akár négy-öt hétig házi karanténban figyelik meg. Az észak-koreai vezetés ugyanakkor azt állítja, hogy nem volt pozitív teszt az országban.

Kevesebb segítségre számíthat a nemzetközi közösségtől az ország, ha a vezetés eltitkolja a vírus jelenlétét, bár a szankciók miatt így is nagyon nehéz Észak-Koreának nemzetközi segítséghez jutni - mutatott rá.

Az észak-koreai egészségügyi rendszer régóta súlyos gondokkal küzd, a nem hivatalos beszámolók szerint alapvető eszközök, felszerelések hiányoznak, ennek alapján feltételezhető, hogy az egészségügyi infrastruktúra nem készült fel egy nagy országos járvány kezelésére - jelezte a szakértő.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések