A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ózongenerátoros fertőtlenítőt kaptak a szoboszlói mentők

Czeglédi Gyula polgármester saját polgármesteri keretéből fizette ki a közel kétszázezer forintot.

Az ózon nagyon erős, baktériumölő, illetve vírusölő O3 molekula. Háromezerszer hatékonyabb a klórnál. Gáz halmazállapotú, a legapróbb résbe is bejut. Ezen alapul annak az ózongenerátoros gépnek a működése, melyet a hajdúszoboszlói önkormányzat vezetése gyorsan megrendelt, és március 20-án már át is adott használatra a helyi mentőszolgálatnak.

A március 19-i kormányzati bejelentések szerint a jövő héttől a mentőszolgálat munkatársaira további feladat hárul. A jelenleg végzett általános mentési tevékenységeiken túlmenően nekik kell az előírások szerint a koronavírus-fertőzésgyanús esetekhez kivonulniuk mintát venni és azt továbbítani. A szoboszlói önkormányzat folyamatos kapcsolatban áll a helyi mentőszolgálattal, Majoros Petronella alpolgármester azonnal megkérdezte, mire lenne szükségük.

– Amikor megtudtuk, hogy ez a gép segítség számukra, egyet még el tudtunk csípni raktárról – mondta el Czeglédi Gyula, aki saját polgármesteri keretéből fizette ki a közel kétszázezer forintot. Hozzátette, biztos benne, hogy a képviselő-testület is egyöntetűen megszavazta volna a célt, az ülésig azonban erre nem várhattak.

– A készülékkel autóink fertőtlenítését, csíramentesítését tökéletesen megoldjuk. A fertőtlenítő kendők, szerek nagyon fontos dolgok, kollégáink ezeket tökéletesen felkészülten használják, de ezzel a géppel ki tudjuk egészíteni a folyamatot. Olyan sarkokat, részeket is elérünk vele a mentőautóban, amiket másképpen nem – hangsúlyozta Gadóczy György állomásvezető mentőtiszt.

Forrás: Tibai Irma/haon.hu

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések