A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

La Liga: meghalt a Real Madrid korábbi elnöke

Hetvenhat éves korában elhunyt Lorenzo Sanz, a Real Madrid egykori elnöke. A volt klubvezető néhány nappal ezelőtt kapta el a koronavírust.

A volt klubvezetőt néhány nappal ezelőtt magas lázzal szállították kórházba, ahol kimutatták a szervezetében a koronavírust. Sanz szervezete végül a mai napon feladta a harcot.

Lorenzo Sanzot 1995-ben választották meg a Real Madrid elnökének. Klubvezetői regnálása öt éven át tartott és az egyik legsikeresebb volt a klub történetében: 1997-ben a csapat bajnoki címet, 1998-ban (32 évvel csapat utolsó nagy európai kupasikere után) és 2000-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert, előbbi évben ráadásul a Világkupa is a spanyol fővárosba került. Olyan sztárokat igazolt le a csapathoz, mint Davor Suker, Predrag Mijatovics, vagy éppen Roberto Carlos. Az edzőkkel nem volt túl felhőtlen a viszonya: Fabio Capellót egy bajnoki cím, Jupp Heynckest pedig a BL-győzelem után menesztette. 2004-ben újra harcba szállt az elnökségért, ám akkor veszített utódjával, Florentino Perezzel szemben.

A Real Madrid egykori elnöke augusztus 9-én lett volna 77 éves.

További hírek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések